TIETOA MINUSTA

Olen Valviran hyväksymä psykoterapeutti (ratkaisukeskeinen viitekehys) ja minulla on oikeus antaa Kelan kuntoutuspsykoterapiaa. Pohjakoulutukseltani olen sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja (AMK). Terapeuttina minulle ratkaisukeskeisyys tarkoittaa toivon ja mahdollisuuksien löytymistä sieltä missä tila on loppunut ja asiat tuntuvat kaatuvat niskaan. Allekirjoitan Rutger Bregmanin ajatuksen: "Meistä tulee, mitä uskomme. Löydämme, mitä etsimme. Se tapahtuu, mitä ennustamme". 

Toimintaani voi kuvailla sanalla possibilisti eli mahdollisuuksien etsijä. Usein haasteiden kohdatessa ihmisessä jo olemassa olevat taidot ja voimavarat jäävät varjoon, jotka voidaan löytää ja saada esiin uudessa valossa. Uskon ja näen piiloon jääneisiin mahdollisuuksiin, jotka ovat löydettävissä yhteistyössä ymmärtäen se sosiaalinen ympäristö, joka sinua ympäröi. 

Valinnat tässä hetkessä, sinnikkyys ja avoimuus ovat minulle tärkeitä arvoja, jotka luovat pohjan edistymiselle. Asioille on aina tehtävissä jotain. Tekemisellä on merkitystä, en vain toivo parasta vaan olen realisti, jolla on rationaalinen käsitys maailmasta. Yhdessä sinun tilanteeseesi tutustumalla luomme tilaa muutokselle sekä mahdollisuuden toivolle. Terapiassa jatkamme, tutkimme ja vahvistamme sinulle sopivaa tekemistä ja olemista, jotta tulevaisuus olisi sinulle paras mahdollinen.

Tulevaisuuden näkeminen ja toivominen juuri sinun ominaisvahvuuksien kautta on se matka, jota voimme yhdessä lähteä tarkastelemaan ja tutkimaan. Olennaista on huomata, ettet ole osa ongelmaa vaan osa ratkaisua ja kysymys kuuluu mitä toivot tilalle? Se mitä toivot tilalle voi olla jo selkeänä mielessä tai yhtä hyvin se voi selkiytyä pohtimalla ja tutkimalla menneisyyttä sekä nykyisyyttä unohtamatta sitä mitä toivot tulevaisuudelta.